Основната интрига на Samsung Galaxy S20 Ultra - какво да очакваме от перископа

  • Основната интрига на Samsung Galaxy S20 Ultra - какво да очакваме от перископа
Основната интрига на Samsung Galaxy S20 Ultra - какво да очакваме от перископаОсновната интрига на Samsung Galaxy S20 Ultra - какво да очакваме от перископа

Основната интрига на Samsung Galaxy S20 Ultra - какво да очакваме от перископа

Samsung Galaxy S20 Ultra ще стане най-важният флагман на компанията през 2020 година. Различни източници на данни му приписват 108-мегапикселова основна камера и 48-мегапикселов перископен сензор, който уж осигурява оптично увеличение 10x и цифрово увеличение 100x; Но дали наистина ще се реализира? Може би това е основната интрига на устройството днес.
Ресурсът PhoneArena събра всички налични данни по този въпрос, след което се стигна до заключението, че няма да може. Причините за това заключение са следните: Samsung представи перископски модул само с петкратно оптично увеличение, а партньорите му Optronec и Actro доставят лещи само за 5-кратно увеличение, а известният анализатор Ming-Chi Kuo отдавна каза, че 10-кратното оптично увеличение ще получи Huawei P40 Pro, но не и Galaxy S20 Ultra.
 
Междувременно Макс Вайнбах (Max Weinbach), известно време бе водещ информатор за Galaxy S20, нарече 
оптичното увеличение 10x сред характеристиките на топ версията. Но UniverseIce твърди, че Galaxy S20 Ultra наистина ще получи естествено 5-кратно увеличение, само че 48-мегапикселовата камера ще осигури 10-кратно увеличение чрез изрязване. Според него този подход ще бъде по-добър от „честното“ 10-кратно увеличение. Преди това подобен метод е използван от OnePlus, но в много по-малък мащаб. И така как всъщност ще бъде? За съжаление до обявяването за 11 февруари едва ли ще разберем. Събитието ще бъде още по-интересно при условие, когато по-голямата част от информацията вече е обединена в мрежата.
 
 преглеждана: 177 19 Яну 2020
Манол и Симеон Добреви ООДМанол и Симеон Добреви ООД